top of page

Tuloskeskeisyydestä fiiliskeskeisyyteen mullisti Pinnan ja Erikan vuoden

StartFragment

Alkuvuodesta tein tietoisen muutoksen kisarutiineihini. Vaihdoin tulostavoitteet ja tuloskeskeisyyden puhtaaseen fiilistavoitteeseen. Tavoitteenamme kisoissa oli vain, että minulla ja Pinnalla olisi hyvä fiilis radalla, tuloksista viis. Ei mennyt kauan, kun yhtäkkiä palaset tuntuivat loksahtavan paikoilleen ja rupesimme tekemään parempia ratoja ja suorituksia kuin koskaan aiemmin. Saimme edustuspaikan kesän European Open-kisoihin Italiaan ja ensimmäisissä halli-SM-kisoissa hopeaa. MM-karsintoihin lähdimme tavoittelemaan paikkaa PM-kisoihin. Nautin isoista kisoista ja saan itsestäni enemmän irti, mitä enemmän koirakoita kisoissa on. Kun tietää, että tavanomainen ei riitä, vaan pitää tehdä parastaan.

Olen ollut mentaalivalmentaja Anne Talvitien luennoilla niin TopTeam kaudella 2015-16 kuin HAUn huippiksessa kaudella 2016-17, ja uskon, että Annen opeista on ollut hyötyä tämän kesän kisoissa. Aiemmin kilpaillessani arvokisoissa saatoin lähtökarsinassa omaa vuoroa odotellessani kuulla sydämeni tykytykset korvissani ja joskus tuntui jopa, että jalat eivät toimi niin kuin haluaisin – miten ihmeessä pystyn siis juoksemaan koko radan läpi?!

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna MM-karsinnoissa pystyin hallitsemaan ajatukseni. En kuullut tykytyksiä ja jalat toimivat niin kuin halusin. Neljän radan jälkeen olimme Pinnan kanssa voittaneet yhden karsintaradan ja yhdellä radalla tulleet toiseksi. Olin suhteellisen varma, että siihen mennessä saavutetut pisteet riittäisivät jo PM-paikkaan ja havahduin siihen, että yksi onnistunut suoritus lisää toisi meille melko varmasti jopa MM-paikan.

Finaaliradalle lähdettiin taistelemaan mahdollisuudesta päästä toteuttamaan unelmia. Rata ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaarroksista ja läheltä piti-tilanteista huolimatta selviydyimme virheittä maaliin. Se oli siinä; kolme nopeaa nollaa riitti karsintojen toiseen sijaan ja hävisimme neljä nollaa tehneille voittajille vain 0,8 pistettä eli 0,08 sekuntia!

Tästä kesästä tulisi huikea – heinäkuussa EO-kisat Italiassa, elokuussa PM-kisat Ruotsissa ja lokakuussa MM-kisat Tšekeissä!

Erika Pasanen ja parson Pinna

PS. Lisäfiiliksiä tulossa seuraavassa blogissa EO-matkastamme.

EndFragment

bottom of page