top of page

Junnujen alkeisryhmä starttaa tammikuussa 2024Alkeiskurssi juniorohjaajille alkaa tammikuussa 2024! Hae 1.12. mennessä!

HAU:lla tammikuussa 2023 aloittanut junioriryhmä oli niin suosittu, että HAU haluaa tarjota lajista kiinnostuneille ja kokeilunhaluisille junioriohjaajille 3kk mittaisen alkeiskurssin tammikuusta 2024 alkaen! Kurssi on suunnattu tällä kertaa sellaisille koirille ja ohjaajille, joilla ei ole vielä aiempaa kokemusta lajista. Ryhmä treenaa maanantaisin klo 17:00-18:30. Mukaan voi hakea sekä HAU:n jäsenet että ulkopuoliset koirakot. Hakeminen edellyttää hakulomakkeen täyttämistä, joten luethan tämän tiedotteen huolella loppuun asti ennen hakemukseen siirtymistä.


Hakukriteerit / Kenelle ryhmä sopii?

Ryhmään haetaan kahdeksaa 10–16-vuotiasta nuorta, joilla ei ole vielä yhtään tai vasta vähän aiempaa kokemusta lajista. Koira, jolla nuori osallistuu kurssille voi olla joko vanhempi tai nuorempi. Alaikäraja koiralle on 5kk ja yläikäraja 7 vuotta. Koiran tulee olla pirteä, hyvässä peruskunnossa ja rokotettu ennen kurssin alkua Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti. Rokotusten tulee olla voimassa koko kurssin ajan. Rokotukset voi tarkistaa Kennelliiton sivuilta Koiran rokotukset | Suomen Kennelliitto.

Tärkeintä on, että koiralla tai ohjaajalla ei olisi kovin paljoa aiempaa kokemusta lajista, koska kurssin sisältö painottuu lajin alkeisiin. Toivomme kuitenkin, että koiralla ja ohjaajalla olisi jonkinlainen yhteinen kosketus toisiinsa jo ennen kurssin alkua, ja että ohjaaja on itse kiinnostunut lajista ja yhteistyön opettelusta koiran kanssa. Koiran tulee olla ohjaajan hallinnassa ja ohjaajan pystyä hallitsemaan koira itsenäisesti ilman vanhemman apua. Vanhempi saa kuitenkin tulla seuraamaan ja videoimaan treenejä, kunhan oppiminen tapahtuu nuoresta itsestään lähtöisin.


Ryhmän sisältö ja tavoitteet / Mitä annettavaa ryhmällä on?

Ryhmän tavoitteena on innostaa ja sitouttaa nuoria harrastamaan agilityä siten, että alkeisryhmän käyneitä nuoria voisi nähdä esimerkiksi viiden tai 10 vuoden päästä agilitypiireissä. Ryhmän sisältö painottuu lajitaitojen alkeisosaamiseen sekä vuorovaikutuksen ja yhteenkuuluvuuden tunteen lisäämiseen nuorille vertaisessa porukassa. Ryhmässä nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat uusia ystäviä. Agilitytreeneissä tutustutaan lajia vaativiin perustaitoihin ja tehdään harjoituksia, joissa koirasi kerää itseluottamusta tulevaisuuden agilitykokemuksia varten.


Hakeminen ja kurssilaisten valinta / Miten hakea mukaan ja kuka voi tulla valituksi?

Hakeminen tapahtuu 1.12. mennessä erillisen hakulomakkeen kautta, jossa kerätään perustiedot kurssilaisista ja mitataan kiinnostuneisuutta lajia kohtaan. Lopulliset valinnat tehdään valintatilaisuuden kautta 10.12. klo 10:00 alkaen HAU:n hallilla Konalassa. Valintatilaisuudesta tiedotetaan kaikkia hakijoita mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä. Ryhmä pyritään koostamaan mahdollisimman tasaiseksi ohjaajan ja koiran iän, kiinnostuksen ja tavoitteiden osalta, eli hakijat yleisellä tasolla määrittelevät sen, ketkä ryhmään valitaan.

Linkki hakulomakkeeseen Hakuaika päättyy 1.12.


Maksut / Mitä kurssi maksaa?

Kurssin hinta on 80 €, mikä sisältää viikoittaiset treenit tammikuusta maaliskuun loppuun (poislukien seuran kisapäivät ja pyhäpäivät). Maaliskuun jälkeen kurssia voidaan jatkaa viikoittaisena ryhmänä, mikäli kurssin jatkumiselle on tarpeeksi kiinnostuneita. Mikäli haluaa jatkaa viikoittaisryhmässä, kurssin jälkeen tulee liittyä seuran jäseneksi. Huomaathan, että treenejä saatetaan talvipakkasilla korvata myös teoriatunneilla tai perua. Pakkasraja treenaamiseen on -10 astetta.


Kouluttajat / Ketkä vetävät kurssia?

Kurssin vetäjinä toimivat Karoliina Keinänen ja Sofia Palvalin, jotka ovat aktiivisesti mukana seuran toiminnassa, ja joilla kummallakin on kokemusta agilitykoiran alkeiden kouluttamisesta jo enemmän kuin yhden koiran verran. Tarkemmat kouluttajaesittelyt löydät alta.Sofia Palvalin


“Olen Sofia, intohimoisesti agilityyn suhtautuva harrastaja, kilpailija ja lukiolainen Espoosta. Tämänhetkiset koirani ovat toyvillakoira Söpö (5v), jonka kanssa kilpailen 3-luokassa sekä isovillakoira Lotte (2v), jonka kanssa harjoittelemme parhaillaan lajin pohjataitoja.

Minulla on paljon omaa kosketusta nuorten agilityharrastamisesta, sillä olen aloittanut lajin itsekin ollessani 13-vuotias. Tänä vuonna täytän 18 vuotta, ja viimeinen juniorivuoteni huipentui SM-hopeaan kesäkuussa 2023 sekä nuorten MM-kilpailuiden edustukseen Englannissa heinäkuussa 2023.

Aiempaa kokemusta agilityryhmän kouluttamisesta löytyy tammikuussa 2023 aloittaneen tavoitteellisten junioriryhmän vetämisestä. Lisäksi olen itse valmentautunut kolmena kautena TopTeam -valmennuskokonaisuudessa (joista kaksi kautta Nuorten TopTeamissa) sekä tänä vuonna myös Dagsmark Agilitytiimin valmennuskokonaisuudessa. Nykyään vedän myös nuorisotoimikuntaa HAU:lla.

Vahvuuteni kouluttajana ja agilityihmisenä on muiden kannustaminen, motivoiminen ja rohkeus tehdä omannäköistä agilityä.”Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fiKaroliina Keinänen


“Olen Karoliina, 24-vuotias agilityharrastaja, joka on mulle ehkä enemmän elämäntapa kuin harrastus. Tulin lajin pariin noin 2,5v sitten minun ensimmäisen koirani Divan kanssa. Diva on 3,5v kääpiöpinseri, jonka kanssa kisataan nyt 1-luokassa. Lisäksi kotoota löytyy, myös 1,5v kääpiöpinseri Mindy, joka tekee tällä hetkellä möllitason agilitya sekä 6kk bordercollie Vixy, jonka kanssa puuhaillaan pohjataitoja.

Mä oon tosi innoissaa siitä, että pääsen kouluttamaan nimenomaan tätä junnuryhmää. Haaveilin itse agilitystä jo ihan varmaan 10v iästä saakka, mutta elämäntilanne ei sallinut silloin omaa koiraa. Omille muuton jälkeen 2020 tulikin Diva & siitä se sitten lähti, kun käytiin ensimmäinen alkeiskurssi Divan ollessa noin 1,5v. Into agilityyn vain kasvoi & nyt mulla onkin 3 harrastuskoiraa kotona.

Diva on ollut todella häiriöherkkä yksilö ja sen kanssa jouduttu painimaan vaikeidenkin juttujen kanssa. Vastapainona taas on ollut Mindy, joka ollut alusta asti aika helppo treenattava. Lisänä vielä Vixy, jonka kanssa tällä hetkellä rakennetaan ne tärkeät pohjat meidän tulevaa agility matkaa varten.

Uskon, että mulla on vahvuuksia kouluttajana tai ns ”sparraajana sekä uuden yhteisen matkan tukijana” kannustaa, saada teidät nauttimaan & pitämään hauskaa yhteisessä matkassa oman parhaan kaverin kanssa.”


Kuva: Stefanie Lindroos / @koiravalokuvaus Instagramissa
Commenti


bottom of page