top of page

Miltä näyttää meno nuorten TopTeamissa? 🤩Toissa viikonloppuna järjestettiin Nuorten TopTeam -kauden 2023 ensimmäinen leiri Tampereella. HAU:n junioreista mukana Nuorten TopTeamissa on 17-vuotias Sofia Palvalin sekä toyvil Söpö ja isovil Lotte. Lue Sofian leirikertomus alta:

Perjantaina pakkasin tavarat ja lauantaiaamuna suuntasimme auton nokan kohti TAMSK:in hallia. Valmistauduin kauden ekaan leiriin jo hyvissä ajoin edellisellä viikolla: Käytin koirat huollettavana ja ne saivat levätä viikon arkipäivät. Muuten valmennuskokonaisuuden konsepti on minulle tuttu, sillä olen ollut mukana TopTeamissa jo aiempina kausina 2021 ja 2022.Itse leiri alkoi valmisteluiden jälkeen lauantaina klo 9:00. Matkaan lähti minun ja koirieni lisäksi myös vanhempani, jotka toimivat kuskina. Ajokeliä varjosti sankka lumipyry, mutta pääsimme kuitenkin turvallisesti perille ja päiväkin alkoi matkan varrella valostua.


Yksi TopTeam viikonloppu sisältää kaksi eri leiripäivää; 4 lajitreeniä, 2 mentaalitreeniä sekä ohjaajan ja koiran fysiikkatreenit. Meidän treenit lauantaina starttasivat ohjaajan fysiikkatreenillä, joita vetämässä oli Sami Sahlberg. Ohjaajan fysiikkatreenissä käsittelimme juoksutekniikkaa monipuolisten harjoitteiden avulla. Minulla ajatuksessa oli selkeästi vielä aamukankeutta, mutta polvennosto ja saksijuoksu onnistui hyvin.
Kun kroppa ja koira oli hyvin lämmitelty, siirryimme päävalmentaja Ville Liukan lajitreeniin. Villen kanssa treenasimme peilikuvaksi kääntyvää rataa, joka piti sisällään mm. takaaleikkauksia, persjättöjä, poispäinkäännöksiä sekä valssiharjoittelua. Söpön kanssa treeni sujui oikein hyvin, vaikka Söpö kävikin intona aamun ekasta treenistä.


Lounaan jälkeen jatkoimme mahat täynnä Aino McLeanin mentaalitreeniin. Mentaalitreeniä on leirillä kaksin kappalein, sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina treeni oli keskustelupainotteinen ja sunnuntaina saimme syventyä omiin ajatuksiin erilaisten harjoitteiden kautta. Mentaalitreeni on yksi suosikkitreenistäni, koska siinä pääsee kehittämään itseään niillä henkisillä osa-alueilla, jotka vaativat vielä harjoittelua.


Lauantaipäivän päätti Milja Haapamäen vetämät taito-ratatreenit sekä hotellin maukas burgeriateria, jonka jälkeen oli hyvä simahtaa yöunille pehmeään sänkyyn.Sunnuntaina jatkoimme harjoituksia koiran fysiikkatreenillä eläinfysioterapeutti Ulla Tuomen johdolla. Ulla kertoi alkuun suullisesti tärkeimmät pointit koiran lämmittelystä, joka oli minulle tuttua juttua aiemmilta leireiltä. Lopuksi päivitimme koirien lämmittelyrutiinit ajan tasalle, joka hyödytti erityisesti nuorempaa 16 kk ikäistä isovillakoiraani Lottea. Iltapäivään kuului lisäksi kaksi lajitreeniä sekä Ainon toiset mentaalitreenit.


Leiri päättyi sunnuntai-iltapäivällä yhteiseen lopetukseen. Meillä on tänäkin vuonna huikea porukka, johon kuuluu eri-ikäisiä nuoria. Sain taas monta uutta ystävää, ja jatkoin juttuja vanhojen tuttujen kanssa. Parasta leireillä on tukeva ja kannustava yhteisö, jossa saa valmentautua ja oppia uutta. Olen kiitollinen siitä, että saan viettää viimeisen junnuvuoteni upeassa TopTeam-porukassa! Seuraava leiri käydään kesäkuussa Ojangossa.Katso Sofian Instagram-postauksesta videoita treeneistä:
Laskiaissunnuntai oli huomioitu leirin välipalatarjoilulla


Teksti ja kuvat Sofia Palvalin

Comments


bottom of page