top of page

Agilitykoulutus

Helsingin Agility Urheilijat ry tarjoaa jäsenilleen agilitykoulutusta
hallissa/ulkokentillä Konalassa, osoitteessa Ruosilankuja 14, Helsinki.

 
Koulutustoiminta on jaettu alkeisopetukseen, kouluttajien kouluttamiin
tasoryhmiin ja omatoimisiin kimpparyhmiin. Koulutusta järjestetään kaikille jäsenille
viikottaisten ryhmien ja/tai lisäkoulutusten puitteissa.

 
Seuran tavoitteena on saada osallistujia Suomessa järjestettäviin
arvokilpailuihin niin yksilö- kuin joukkuekilpailuihin.

LinkitRyhmätaulukko ja kouluttajien yhteystietolista löytyvät jäsensivulta (Yhdistys -> Jäsenille).

Jos kiinnostuit jäsenyydestä, lue lisää jäseneksi hakemisesta tällä sivulla. 

Koulutustoimikunnan ja muut yhteystiedot löydät tältä sivulta.


JsoJo

HAUn Agilitykurssit ja
-viikkoryhmät 

Alkeiskurssit

 

HAUn alkeiskurssit on tarkoitettu omille aloitteleville jäsenillemme sekä sellaisille uusille harrastajille, jotka eivät ole minkään muun ohjattua agilitykoulutusta järjestävän yhdistyksen jäseniä. Kursseja voidaan suunnata eri ikäisille koirille pennuista aikuisiin. Ikähaitari ilmoitetaan kunkin kurssin infossa. Järjestämme kursseja sitä mukaa, kun voimme tarjota kurssin käyneille mahdollisuuden jatkaa harrastusta koulutusryhmissämme. Kurssien osallistujat valitaan soveltuvuustestien kautta elo-syyskuussa. Kurssi kestää noin kolme kuukautta. Kurssin käytyään voi hakea HAUn jäsenyyttä ja jatkaa harrastusta jatkoryhmässä. 

 

Alkeiskurssilla harjoitellaan koiran koulutuksen perusteita, koiran ja ohjaajan yhteistyötä, motivointia, palkkausta, esteiden oikeaa suoritustapaa sekä perusohjauksen alkeita.

 

Viikkoryhmät

 

Ohjatut agilityryhmät jatko-, mölli- ja kilpailijatasoisille koirakoille, nuorisoryhmät sekä omatoimiset kimpparyhmät. Ryhmien minimikoko on 6 koirakkoa. Ryhmiä täydennetään pääsääntöisesti kerran vuodessa syksyllä, mutta paikkojen vapautuessa voidaan mukaan ottaa uusia koirakoita myös kesken kauden.

 

Jatkoryhmät

Jatkoryhmät on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille tai vastaavat taidot omaaville koirakoille.  Ryhmässä vahvistetaan koiran estetaitoja, harjoitellaan perusohjauksia sekä tuetaan koiran ja ohjaajan yhteistyön kehittymistä.

 

Mölliryhmät

Mölliryhmissä harjoitellaan perustaitojen vahvistamisen lisäksi radanlukutaitoa, oman ohjaustyylin löytämistä sekä erilaisten ohjauksien käyttöä eri tilanteissa. Koirakkoja rohkaistaan osallistumaan ensin möllikisoihin ja taitojen karttuessa aloittamaan kilpailu-uran.   

 

Kilpailevien ryhmät

Kilpailevien ryhmissä harjoitteluun otetaan mukaan rutiinien ja yksilöllisten ohjaamistapojen vahvistaminen, vaativampiin ohjauksiin perehtyminen sekä vauhdin ja varmuuden lisääminen. Kilpailevien ryhmät pyritään muodostamaan sopivan samantasoisiksi, niin että ryhmän treenit sopivat hyvin kaikille ryhmään kuuluville koirakoille. 

 

2/3 - Koulutusryhmät

2/3 -ryhmillä on kouluttaja, mutta kolmasosa treeneistä on omatoimitreenejä. Ryhmä sopii ohjaajille, joilla on lajista jo kokemustaustaa. 

 

Nuorisoryhmät 

HAUlla toimii kaksi nuorisoryhmää, joista toinen on suunnattu alle 12-vuotiaille ja toinen 12-18-vuotiaille nuorille. Lapset ja nuoret treenaavat ohjatusti sunnuntaisin. Mukana toiminnassa on sekä aktiivisesti kilpailevia että harrastelevia jäseniä. 

    

Omatoimiset kimpparyhmät

Kimpparyhmissä treenaavat kokeneet harrastajat. Ryhmät harjoittelevat omatoimisesti ilman kouluttajaa toinen toistaan neuvoen ja kannustaen. Kimpparyhmät kokoavat treeniryhmänsä pääsääntöisesti itse.

Tavoitteelliset koirakot

Tavoitteellisille/huipulle tähtääville koirakoille pyritään tarjoamaan heidän harjoitteluaan tukevia koulutusryhmiä, joissa tarjotaan korkeatasoista valmennusta ja samanhenkistä treeniseuraa. Ryhmien toteutusmuoto ja kokoonpano vaihtelevat vuosittain. Ryhmät voivat treenata joko viikonloppuisin tai valmennettuina viikkoryhminä. Ryhmiin on erillinen haku.

Muu koulutus

Järjestämme lisäkoulutuksia ja luentoja sekä omien että vierailevien kouluttajien voimin. Lisäksi järjestämme mm. virallisia agilityvalmentaja-, koetoimitsija- ja ratamestarikursseja. HAUn kouluttajat voivat osallistua Suomen Agilityliiton kursseille yhdistyksen kustannuksella. 

bottom of page