top of page

Yhdistys

Helsingin Agility Urheilijat on vuonna 1995 perustettu vapaaehtoisvoimin toimiva agilityseura. 

Pääpaino seuran toiminnassa on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikunta eli agility. Kimpparyhmissä voi treenata myös tottelevaisuutta ja rally-tokoa. Helsingin Agility Urheiljat ry on jäsenenä SAGI:ssa (Suomen Agilityliitto), HSKP:ssä (Helsingin Seudun Kennelpiiri), SKL:ssä (Suomen Kennelliitto) ja ESLU:ssa (Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu). 

 

Vuoden 2022 alussa jäseniä yhdistyksessä on noin 250. Jäsenet osallistuvat seuran toimintaan koulutusten ja toimikuntien kautta. Toimikuntatyön lisäksi kaikki jäsenet osallistuvat kilpailujen järjestämiseen sekä talkoisiin. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 4-8 jäsentä. Kaikki yhteystiedot on esitetty yhteystiedot sivulla.

 

Helsingin Agility Urheilijat on yhdistyksenä yhtä kuin jäsenensä - joukko aktiivisia koiraharrastajia. 

Helsingin Agility Urheilijat ovat sitoutuneet noudattamaan Reilu Peli – urheiluyhteisön eettisiä periaatteita sekä Agilityliiton Reilun kilpailun ohjelmaan

Yhdistyksen jäsenmaksu päätetään vuosikokouksen yhteydessä. Vuoden 2024 jäsenmaksu vahvistetaan helmikuussa 2024.

Toimintaa toteutetaan tammikuussa 2003 valmistuneessa hallissa, joka sijaitsee Helsingin Konalassa. Vuonna 2022 on aloitettu hallihanke, jonka tarkoituksena on parantaa ja kehittää olosuhteita.  

 

Toiminta-ajatuksenamme on tarjota mahdollisimman hyvät puitteet agilityn tavoitteelliseen harrastamiseen. Pitkän tähtäimen tavoitteena on yhdistyksen kehittyminen sekä aktiivisten jäsenten määrän kasvattaminen. Agilitykoulutus tapahtuu taitojen ja tavoitteiden mukaan jaotelluissa pienryhmissä. Lisäkoulutusta järjestetään sekä omien että vierailevien kouluttajien voimin. Uudet harrastajat aloittavat harrastuksen alkeiskursseilla tai oman tasonsa mukaisissa ryhmissä.  

 

Helsingin Agility Urheilijat on aktiivinen kilpailujen järjestäjä (virallisia kilpailuja ja huippusuosittu Platinum Cup). Lisäksi seura järjestää AVA-kursseja kouluttajien tarpeiden mukaan.

Helsingin Agility Urheilijoiden säännöt

Helsingin Agility Urheilijoiden vuosikello

Helsingin Agility Urheilijat on tähtiseura!

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma.
Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja
tukijoille.
Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se
vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.
Missio:

HAUn missiona on tarjota monipuolista agilitykoulutusta jäsenistölleen ja ylläpitää turvallista ja laadukasta harjoitteluympäristöä keskeisellä sijainnilla pääkaupunkiseudulla. HAU tarjoaa jäsenistölleen mielekkään toimintaympäristön, jossa kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet vaikuttaa ja toimia. 

 

Visio:

HAUn visiona on olla laadukas ja nykyaikainen seura sekä merkittävä toimija agilityseurojen parissa, niin jäsenmäärällisesti kuin tuloksellisestikin. HAU haluaa olla houkutteleva ja laadukas toimija, jonka toimintaan uudet jäsenet haluavat tulla ja vanhat sitoutua. 

Arvot

Hauskuus:

Toiminnassa niin ohjaajalla kuin koiralla on kivaa, meillä on hyvä ja kannustava ilmapiiri emmekä ota asioita liian vakavasti. Meidän toimintaan on kiva tulla mukaan.

Yhteisöllisyys:

Arvostamme kaikkia, toimintamme perustuu yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen. Kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua toimintaan. Meillä on vahva seuraidentiteetti.

Monipuolisuus:

Olemme seura, jossa arvostetaan erilaisia tavoitteita ja erilaisia koirakoita. Teemme monipuolisesti agilityä, unohtamatta muita lajeja, tapahtumia ja seuratoimintaa. Monipuolisuus tekee meistä myös joustavia ja mukautuvaisia.

Vastuullisuus:

Toiminnassa vastuullisuus näkyy laaja-alaisesti. Turvallisuus, niin fyysinen kuin psyykkinenkin, tava-arvoisuus, avoimuus ja hyvä koiran pito ovat toiminnan lähtökohtia, unohtamatta kestävää kehitystä sekä reilun pelin periaatteita. 

Toimikunnat

HAUn toiminta pyörii toimikuntiensa kautta. Tässä lyhyet esittelyt toimikunnista.

Tiedotustoimikunta

Tiedostustoimikunta pitää yllä HAUn sosiaalisen median kanavia (FB, IG) sekä nettisivuja. Lisäksi toimikunta huolehtii sisäisestä tiedottamisesta eli noin kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen koostamisesta ja lähettämisestä. Lisäksi toimikunta voi auttaa blogien julkaisemisessa. Jos olet HAUn jäsenenä kiinnostunut somen päivittämisestä, juttujen kirjoittamisesta tai valokuvaamisesta, niin ota yhteyttä tiedotustoimikuntaan!

Koulutustoimikunta

Koulutustoimikunta huolehtii HAUn koulutusryhmien koostamisesta vuosittain.
Lisäksi toimikunta suunnittelee ja toteuttaa aktiivisesti HAUlla järjestettäviä 

lisäkoulutuksia sekä kannustaa kouluttajia kehittämään osaamistaan.

Jos olet kiinnostunut kouluttamisesta tai koulutusten järjestämisestä,

ota yhteyttä koulutustoimikuntaan. 

Halli- ja kalustotoimikunta

Halli- ja kalustotoimikunta tekee hallituksen kanssa yhteistyötä mm tarvittavista estehankinnoista ja vastaa esteiden kunnostuksesta.

Halli- ja kalustotoimikunnan tehtäviin kuuluu esimerkiksi estekaluston ylläpito, hallin kunnossapitotehtävät ja mm ensiaputarvikkeista sekä paloturvallisuudesta huolehtiminen. Toimikunta järjestää myös tarvittaessa talkoita ja koordinoi siellä tehtäviä kunnostustöitä. Toimikunnan alaisuudessa toimii myös erillinen siivoustiimi, mikä huolehtii erityisesti tapahtumien aikaisesta siisteydestä.

Jos olet käsistäsi kätevä haulainen tai kaipaat mielekästä fyysistä tekemistä omien aikataulujesi puitteissa, niin ota yhteyttä halli- ja kalustotoimikuntaan!

Kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikunta järjestää HAUlle kilpailuja ja koordinoi niin duunarit kisoihin kuin myös huolehtii kilpailutoiminnan kehittämisestä HAUssa. Jos kilpailutoiminta kiinnostaa ja kenties ajattelet HAUmaisesti vähän laatikon ulkopuoleltakin etkä halua kangistua kaavoihin, niin ota yhteyttä kilpailutoimikuntaan! 

Buffettitoimikunta

Buffettitoimikunta loihtii herkut HAUn Cafe Pääkonttorin keittiöön. Jos pidät leipomisesta tai muuten vaan keittiössä hääräilystä tai sitten olet mielelläsi mukana kisatunnelmassa siisteissä sisätiloissa ihmisten parissa, niin ota yhteyttä pullantuoksuiseen buffettitoimikuntaan!

Muiden lajien toimikunta

Muiden lajien toimikunnassa järjestetään muihin lajeihin kuin agilityyn liittyvää toimintaa. Toimikunnan alla toimii mm. yhdistetty tokon ja rally-tokon kimpparyhmä, ryhmän pääpainotuksen ollessa tokossa. 
Jäsenten toiveista riippuen toimintaa voi olla esimerkiksi Nose Workin tai ratajuoksun parissa.

 

HAUlla on järjestetty viime vuosina muutamia tokokilpailuja ja rally-tokon epiksiä. Suunnitteilla on myös viralliset rally-kokeet. 
Jos olet kiinnostunut tulemaan toimintaan mukaan, niin ota yhteyttä toimikuntaan!

HAUkunta

HAUkunta on haulaisten oma toimikunta, jonka tarkoituksena on lisätä ja edistää yhteisöllisyyttä seurassa sekä auttaa seuratoiminnan kehittämisessä jäsenistölle mieleiseksi.

Nuorisotoimikunta

Nuorisotoimikunnan tavoitteena on edistää HAU:n nuorisojäsenten harrastamista  sekä harrastukseen sitoutumista seurassa

bottom of page