top of page

Huhuja Huippiksesta – Elina vastaa useimmiten kysyttyihin kysymyksiin


On ollut mahtava huomata, että Huippis herättää kiinnostusta ja olenkin vastaillut moniin kysymyksiin viimeisen viikon aikana. Olen kuullut myös villejä huhuja huippiksen osallistumisoikeuksista ja vaatimuksista koirakoille, joten tässä vielä muutamia selvennyksiä UKK-hengessä.

K: Minun ei kannata hakea, koska en ole riittävän hyvä.

V: Jos et hae, et ole edes yrittänyt. Huippikseen haetaan motivoituneita treenaajia, jotka sitoutuvat koko kauteen ja joilla on uskoa itseensä. Tee harjoitus: vastaa kysymyksiin mitä missaan, jos en hae ja mitä saan, jos haen ja tulen valituksi? Siinä on vastauksesi.

K: En tiedä mihin ryhmään hakisin.

V: Young potentials ryhmät koostetaan 25.4. katselmuspäivän perusteella. Ryhmät ovat ikärajattomia eli kouluttajat valitsevat kaksi ryhmää (6 koirakkoa /ryhmä), joissa keskitytään nuorten koirien osaamiseen ja mahdollisimman hyvien pohjien rakentamiseen. Eli jos koirasi ei ole vielä kisavalmis tai on vasta aloittamassa agilityä, hae Young potentialsiin 22.4. mennessä.

Future stars on suunnattu jo kisaaville 1-3 luokkalaisille koirakoille. Tavoitteena on kasata kaksi ryhmää, joissa keskiössä koirakon vahvuuksien löytäminen ja hyödyntäminen ohjauksessa, vauhdin optimointi, urheilijan henkinen valmennus ja kokonaisuuden (ml. kilpailu- ja treenikalenterin rakentaminen). Future stars treenaa joka toinen viikko itsenäisesti ja joka toinen viikko kouluttajan kanssa. Hae 24.4. mennessä!

All stars -kokonaisuuteen voivat hakea ne, jotka tällä hetkellä kisaavat kolmosluokassa ja pystyvät osoittamaan kuuluvansa seuramme aktiivisimmiksi kisaajiksi esim. koirakon menestys ja meriitit sekä kisatulokset. All starsit saavat tukea treenikauden suunnitteluun, etuosto-oikeuden tuleviin koulutuksiin ja seuran puolesta järjestetyn 4 x vuodessa sparrauskeskustelun liittokouluttajan kanssa (pyrimme tukemaan toiveita mahdollisimman hyvin). All starsit saavat ottaa haluamansa rusinat pullasta ja päästä vaikuttamaan kimppiksensä treeniaikaan ensimmäisenä. Hae 24.4. mennessä!

K: Suurella osallistujamäärällä ei saada aikaan toivottua ryhmähenkeä ja sitoutumista.

V: Valtaosa ennakkokyselyyn vastaajista rummutti sitoutumista ja motivaatiota merkittävänä onnistumisen elementtinä kokonaisuudelle. Siitä vastuu on niin kouluttajalla, mutta myös ”minä, me ja koko stadi” -hengen mukaan myös yksilöllä, ryhmällä ja koko huippiksella. Huippiksessa treenataan pääosin oman ryhmän kanssa, jolloin siitä koostuu ryhmähengen ydin ja lisäkoulutuksissa treenataan koko jengin voimin. Kokemukseni Top Teamista osoittivat sen, että vaikka jokainen naama ei ollut tuttu tai samassa ryhmässä kehuttiin silti kaveria, kysyttiin vinkkejä ja jeesattiin toisia yhteisissä treeneissä. Huippiksen kokonaisosallistujamäärä ei ole suoraan sidoksissa hyvän hengen muodostumiseen

K: Huippiksesta lentää ulos, jos ei etene riittävästi.

V: Treenisuunnitelmaan merkityt mittauspäivät on suunniteltu tukemaan koirakkojen omaa kehitystä. Jotta treenaamisesta tulee systemaattista, tulee asettaa myös tavoitteita ja tavoitteita tulee mitata. Jokainen koirakko on uniikki eikä eri koirakoiden edistymistä voi välttämättä mitata edes samoilla mittareilla. Me kaikki kouluttajat haluamme, että koirakot pääsevät kohti omaa parasta suoritustaan kauden aikana ja teemme parhaamme tavoitteiden toteutumisessa. Mittauspäivä on kaveri - ei vihollinen 😊 Huippikseen osallistuvalta odotetaan sitoutumista kokonaisuuteen. Jos ottaa paikan vastaan, muttei käy treeneissä syyskauden aikana kuin muutaman kerran niin silloin kyllä paikka annetaan toiselle. Sama pätee myös muihin kouluttajallisiin viikkoryhmiin.

K: Huippikseen hakeva koirakko tulee olla luustokuvattu.

V: Koiran kuvaaminen on jokaisen oman harkinnanvaraista. Minulle on kuitenkin henkilökohtaisesti tärkeää, että harrastuskoirat ovat terveitä ja hyvinvoivia. Agilityssa koiralta vaaditaan erittäin hyvää kuntoa, jotta koiran on turvallista suorittaa esteitä täydessä vauhdissa. Tässä lajissa koirat ovat huippu-urheilijoita ja se vaatii omistajalta sitoutumista koiransa kunnon ylläpitoon sekä säännöllisiin fyssari/hierojakäynteihin. Kipeällä koiralla ei voi treenata. Siitä olen ehdottoman tarkka.

Jos on mitään kysyttävää, niin soita minulle p. 0400906123 tai ota yhteyttä suoraan ryhmien kouluttajiin.

Terkuin Elina

bottom of page