top of page

Kauden 2018-2019 huippiskoirakot on valittu


Kiitos kaikille huippikseen hakeneille. Minua ilahdutti hakeneiden koirakoiden rotukirjo ja käytimme kouluttajien kanssa useamman illan hakemusten läpikäyntiin, katselmuksen järjestämiseen ja koirakoiden valintaan. Kuten aina valintoja tehdessä, emme millään voineet ottaa kaikkia hakeneita ryhmiin. Ryhmien valintaan vaikutti kokonaisuuden rakentaminen ja mahdollisimman tasapainoisten ryhmien muodostaminen. Tämä väistämättä tarkoitti myös sitä, että osa hakeneista koirakoista putosi tasojen väliin ja tiukkaa valintaa oli tehtävä.

Muodostimme hakemusten perusteella kaksi sekä Young potentials- että Future stars -ryhmää. Future stars -ryhmiin haki 23 koirakkoa, joista valituiksi tuli 14 koirakkoa.

Elisa Nuutinen, Elina Heinonen ja Vera Nissin luotsaavat mini-medi-painotteista ryhmää, jossa on sekä aloittelevia että kokeneita ohjaajia nuorten potentiaalisten koirien kanssa. Erika Pasanen ja Laura Verkamo valitsivat koulutettavakseen maxi-painotteisen ryhmän, johon valikoitui kokeneita 3-lk/arvokisatason kilpailijoita, jotka ovat hakeneet huippikseen nuoren ja potentiaalisen koiran kanssa.

Young potentials ryhmiin haki 20 koirakkoa, joista valikoitui 13 koirakkoa. Inka Häkkisen ja Jonna Aaltosen kouluttama ryhmä koostuu pääosin pentukoirista ja Kaisa Kilpeläisen ja Pekka “Pedu” Halosen ryhmä kisauraansa aloittelevista potentiaalisista tulevaisuuden huippukoirakoista. Kokonaisuudessaan valintakriteereissä painottuivat ohjaajan koiran koulutukselliset taidot sekä koiran luontaiset taipumukset ja niin sanottu moottori lajiin.

Kaudelle 2018-2019 valitut koirakot

Future stars

Hanna Piepponen & borcol Tinka

Anne-Maria Riihimäki & borcol Don

Eeva Sävelä & borcol Taisto

Iida Vakkuri & borcol Porsche

Senni Kauppinen & cockspa Pyro

Inka Häkkinen & borcol Saimaa

Henna-Mari Männistö & borcol Vimma

Tuuli Lindroos & auspai Loru

Ossi Lehtinen & pihakoira Vappu

Kerttu Väyrynen & espves Peppi

Josephine Johnsson & espves Luna

Nea Kangas & auskel Tove

Heidi Tenkanen & mudi Särmä

Saana Kiviranta & käävil Lilli

Young potentials

Petra Niemenpalo & kooiker Riemu

Mona Rundberg & noutaja Calle

Elisa Oinonen & shelam Penni

Janni Kirjavainen & borcol Zero

Emmi Aaltonen & portves Fani

Hanna Streng & isovillak Reina

Vera Nissin & parson Tiiti

Sanna Helenius & käävil Ruu

Aino Förell & pumi Paju

Johanna Muhonen & unkarinvizsla Dalma

Noora Hänninen & boster Primo

Susanna Pekki & shelam Mysti

Saimi Niemistö & shelam Nuttu

Onnea kaikille valituille!

Ensi kautta odotellen,

Huippiskouluttajat

bottom of page