top of page

Kevät on tartuntatautien aikaa - suojaa itsesi ja koirasi


Päivitys 12.3. klo 21:35 Suomen Agilityliitto on päättänyt hallituksen kokouksessa 12.3., että kaikki Agilityliiton alainen kilpailu- ja koulutustoiminta perutaan 13.3. alkaen toukokuun loppuun saakka. Tämän päätöksen myötä Helsingin Agility Urheilijoiden 4.-5.4. suunnitellut viralliset agilitykilpailut peruutetaan. Lue lisää Suomen Agilityliiton tiedotteesta.

 

Kevät on Suomessa perinteisesti erilaisten tartuntatautien aikaa ihmisillä ja koirilla. Uutisotsikoissa ja maailmalla jylläävä COVID-19 eli koronavirus varmasti puhututtaa myös harrastuksissa ja Helsingin Agility Urheilijat ry:n hallitus seuraa erityisesti kehittyvää koronatilannetta.

Koronaviruksen lisäksi Suomessa jyllää nyt myös muita tartuntatauteja, kuten influenssaa ja norovirusta. Hyvä käsihygienia, oikeaoppinen yskiminen ja kasvojen koskettelun välttäminen ovat avainasemassa tartunnan välttämiseksi, kuten muissakin hengitystieinfektioissa.

Hallissa vieraileminen on kielletty henkilöiltä, joilla itsellään tai läheisellä todetaan esimerkiksi jokin yllä mainituista tartuntataudeista. Pyydämme pitämään kiinni ohjeistetuista varoajoista tartuntariskin välttämiseksi. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa etenkin koronatartuntojen suhteen.

Myös koirilla tavataan usein keväisin niiden omia tartuntatauteja, kuten kennelyskää ja vatsatautia.

Sairastuneita koiria tai niiden kanssa kontaktissa olleita koiria ei saa tuoda hallille ryhmä- tai vapaavuorotreeneihin. Kennelyskätapauksissa suosittelemme, että sairastuneita koiria ei tuoda hallille kahteen viikkoon oireiden päättymisestä.

Seuran ryhmätreenit pyörivät toistaiseksi normaalisti eikä vapaatreenioikeutta rajoiteta.

Lisätietoa koronaviruksesta, influenssatilanteesta ja noroviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) osoitteesta https://thl.fi

bottom of page