top of page

Alkeisryhmät syksy 2023


HAU järjestää pentu/alkeisryhmän syyskaudella, yksi ryhmä maanantaisin 20-21.30 sekä yksi ryhmä tiistaisin 20.00-21.30. Ryhmiin valitaan 8 koirakkoa/ryhmä valintatilaisuuden kautta, jossa on tarkoitus valita mahdollisimman tasainen porukka mahdollisimman samanlaisilla tavoitteilla. Mukaan voi hakea sekä HAU:n jäsenet että ulkopuoliset koirakot jotka liittyvät samalla HAU:n jäseniksi (tutustuthan etukäteen seuran toimintaan nettisivuilta). Alkeisryhmässä keskitytään pennun ja nuoren koiran pohjataitoihin ja pyritään rakentamaan sellaiset eväät, joilla on mahdollista halutessaan päästä kilpailemaan tavoitteellisesti. Lisäksi opetetaan ohjaajalle agilityn perusohjauksia ja luennoidaan mm. agilityn turvallisuudesta sekä agilitykoiran kunnosta ja lihashuollosta.

Hakuaika alkeisryhmään on 9.7. asti, minkä jälkeen lähetämme kutsuja valintatilaisuuteen. Valintatilaisuudet pidetään heinä-elokuun vaihteessa. Mikäli päivät eivät sovi, on mahdollista lähettää myös videohakemus. Ryhmään hakeva koira on noin 6kk-15kk ikäinen. Ohjaajat ovat tervetulleita 13 ikävuodesta eteenpäin. Valintatilaisuudessa keskustellaan ohjaajan tavoitteista ja motivaatiosta. Aiempaa kokemusta agilitysta ei tarvitse olla, vaan tärkeintä on innostus ja kiinnostus lajiin. Koirallakaan ei tarvitse olla vielä rakennettuna mitään taitoja ja toivommekin, että koirien kanssa voisi aloittaa agilityn "puhtaalta pöydältä". Valintatilaisuudessa testataan koiran motivaatiota tehdä yhdessä ohjaajan kanssa, sekä sen taitoja palkkautua ja suoriutua pienestä vapaavalintaisesta tehtävästä. Alkeisryhmien kouluttajat ovat Hanna Jäntti ja Yasmin Eklund sekä Anna-Kaisa Leino ja Elisa Nuutinen, joilla kaikilla on harrastustaustaa jo yli 10 vuoden ajalta. Kaikki kouluttajat kilpailevat tai ovat kilpailleet aktiivisesti ja tavoitteellisesti 3-luokassa koiriensa kanssa. Kouluttajille on tärkeää agilityssa ja kouluttamisessa koiran itsenäisyys, suulliset vihjeet, itsevarmuus ja vauhti, sekä ohjaajan rohkea liikkuminen ja koirakon vahvuuksien tunnistaminen.


Treenit alkavat 15.8. (maanantain ryhmä)/16.8.2022 (tiistain ryhmä) ja päättyy joulukuun puolivälissä, jonka jälkeen ryhmä jatkaa kevätkaudella jatkoryhmänä tammikuussa. Syyskauden hinta (elokuu-joulukuu) on 120 euroa, minkä lisäksi edellytämme hakijoilta liittymistä seuran jäseneksi.


Comments


bottom of page